6 продуктів, які знижують рівень холестерину!

У вас підвищений холестерин  у крові?  Тоді обов’язково включайте наступні продукти у раціон.  Але не забувайте, також необхідно уникати продуктів, в яких міститься велика кількість насичених жирів , а це – червоне м’ясо, масло, сир, маргарин, смажена їжа. І, Вам, просто необхідно знати про продукти, які знижують рівень холестерину  і на відміну від медикаментів мають лише один побічний єфект – «ситий шлунок»

1. Апельсини. Вони багаті пектином – речовиною з якої  виготовляють джем та желе. Пектин утворює в’язкі  маси у кишківнику ( як і інші розчинні волокна), захоплює холестерин і виводить його з організму до того, як він почне відкладатися у ваших судинах. 1 апельсин містить 2-3 г розчинних волокон, це попри  такі корисні речовини як вітмін С, калій. І забудьте про свою соковижималку – апельсин треба споживати повністю, а не лише сік.

2. Мигдаль. Він та інші горіхи значно знижують рівень так званого «поганого» холестерину – ліпопротеїдів низької щільності, при чому маючи дозозалежний єфект. Тобто чим більше ви споживаєте  горіхів, тим   нижчий ваш холестерин.  Мигдаль – це чудове джерело фітостеролів, натуральних рослинних речовин, які блокують всмоктування холестерину в кишківнику. Крім того, горіхи містять мононенасичені жирні кислоти , волокна та антиоксиданти, а це все дуже корисно для серця.

3. Риба. Цей продукт найбагатший на омега 3 та омега 6 поліненасчені жирні кислоти, які можуть суттєво знизити рівень тригліцеридів, які відкладаються у стінках ваших судин. Але, ні в якому разі не смажте рибу, всі корисні властивості зберігаються якщо її запікати,варити на пару, або готувати на відкритому вогні.

4. Шоколад. Мова йде про чорний гіркий шоколад,  який містить більше 70% какао. Він  не лише зменшує холестерин, а й нормалізує артеріальний тиск, знижує ризик тромбоутворення, та є потужним антиоксидантом.

5. Червоний дріжджовий рис. Вплив цього продукту на ліпідний обмін вивчений у багатьох дослідженнях. Вживання рису впродовж 12-ти тижнів сприяло зниженню загального холестерину на 18%, і ліпопротеїдів  низької щільності на 23%. При цьому рис не мав токсичного впливу на печінку і не викликав біль у м» язах.    Також він сприяє зниженню ризику серцево-судинних ускладнень. Так, у досить великому дослідженні( 5000 учасників ), яке тривало 4,5 роки, прийом цього продукту асоціювався зі зниженням розвитку інфаркту  міокарду на 45 %.

6. Квасоля та чечевиця. Розчинні волокна цих бобових дуже корисні для серця. Вони також, добре заміняють тваринний білок , адже, у бобах мало калорій і немає насичених жирів, чого не скажеш про м’ясо.