Рибу їсти корисно!

Разом з чудовими смаковими якостями, якими володіє цей продукт, в рибі є корисні омега-3 та омега-6 поліненасичені жирні кислоти, на відміну від шкідливих насичених жирів, які містяться в більшості видів м’яса. Вони забезпечують захист серця, знижуючи артеріальний тиск, попереджуючи утворення тромбів, впливають на серцебиття та зменшують рівень тригліцеридів у крові. Також можуть уповільнити розвиток атеросклеротичних бляшок на стінках артерій.


Філе риби – джерело легкозасвоюваного білка, мікроелементів (калію, йоду, цинку, заліза, фосфору, фтору та ін. ) і багатьох вітамінів ( А, В,D, РР). Поза сумнівом користь виловленої з морських глибин риби більша ніж річкової. У рибі з прісних водойм менший вміст білка і жиру, в ній відсутній йод і бром, які завжди є у складі морської і океанічної риби.


Так звані жирні сорти риби (лосось, форель, скумбрія, оселедець, тунець) – найкраще джерело омега-3 та омега-6 поліненасичених жирних кислот, така риба повинна бути основним компонентом корисної для серця дієти, тому її необхідно включити у ваш щотижневий раціон.


Щоб зміцнити свою пам’ять і не допустити розвитку склерозу, науковці радять вживати певні сорти риби не менше трьох разів на тиждень. Після проведеного дослідження, в якому взяли участь 2313 добровольців, фахівці дійшли висновку, що жирна риба, відновлює незначні пошкодження мозку, зупиняючи процес втрати пам’яті на 25% при споживанні риби двічі на тиждень і на 13% при одноразовому прийомі рибної їжі в цей проміжок часу. Найкориснішими для пам’яті, за висновками вчених, є лосось, тунець, оселедець, скумбрія, сардини.


Отож смакуйте і будьте здоровими!