Середземноморська дієта – запорука довголіття.

Дослідження, яке було проведено за підтримки Національного інституту раку США та Національного інституту здоров’я продемонструвало цікаві дані. Вчені наголошують, що жінки які дотримуються середземноморської дієти живуть довше, оскільки у них менший ризик розвитку багатьох хронічних захворювань.

Спостереження тривало протягом 15 років. В ньому взяли участь 10 670 жінок віком від 50 до 60р. Учасниць в динаміці було опитано стосовно їх фізичного, психічного здоров’я та особливостей харчування. Згідно з результатами, ймовірність прожити довше 70-ти років більша на 40% у жінок, які дотримуються середземноморської дієти.

Що ж передбачає середземноморська дієта?
Продукти, які входять у дієту мають знижений вміст «поганого» холестерину та одночасно антиоксидантні властивості, сприяють зниженню цукру в крові. Оливкова олія є основним джерелом жирів, цей продукт містить багато поліненасичених жирів омега-3 та омега-6. Білок в дієті загалом становить 10% і надходить в раціон з йогуртів, сирів, морської риби, домашньої птиці та яєць. Прихильники цього способу харчування практично не вживають червоне м’ясо. Свіжі овочі та фрукти – основне джерело вуглеводів, в загальному раціоні вони становлять 60%. Хліб та макаронні вироби лише з твердих сортів пшениці. Дієта передбачає споживання невеликій кількості червоного вина ( не більше 1 склянки в день). Щоденні фізичні вправи та відмова від паління чудово доповнюють користь цих продуктів.